Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AAAuto Wrocław Opinie
06-05-2018, 05:39 AM
Post: #1
AAAuto Wrocław Opinie
witajcie,

Jestem z Wrocławia i obecnie wraz z mężem poszukujemy nowego używanego samochodu. Nauczeni doświadczeniem z przed kilku lat postanowiliśmy szukać auta w komisie czy autohandlu w pobliżu domu ( ostatnio pojechaliśmy kilkaset km do sprzedawcy i auto okazało się inne niż w ogłoszeniu ). Naszą uwagę zwróciły samochody z firmy AAA AUTO na Bielanach. Chcemy się wybrać tam w weekend aby obejrzeć samochody ale jeszcze zanim to zrobimy poszukuję informacji czy to jest pewny sprzedawca aut? Na stronie piszą, że wszystkie ich samochody są dokładnie sprawdzone przed sprzedażą i mają nawet gwarancje więc zakładam, że są ok. Jest to też duży autokomis więc zakładam, że coś tam wybierzemy. Ewentualnie proszę o ogólne informacje czym się kierwować podczas takich poszukiwań i na co zwrócić uwagę. Oczywiście samochód przed zakupem sprawdzimy w ASO ale takie sprawdzenie kosztuje kilkaset złotych więc wolelibyśmy aby nie było ich zbyt wiele. Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post

Tags
06-05-2018, 11:33 PM
Post: #2
RE: AAAuto Wrocław Opinie
Na wstępie powiem, że nie mam nic do autokomisów / handlarzy. Uważam, że powstają obecnie firmy które szanują klienta i można kupić u nich auto znacznie bezpieczniej niż od prywatnego właściciela. Nawet w przypadku ewentualnych problemów człowiek jest w lepszej sytuacji prawnej niż np kupując od osoby prywatnej gdy się okaże np, że samochód jest obciążony zastawem czy czymś takim.

Natomiast jeśli chodzi o AAAauto to bym u nich auta nie kupił bo w wizytówce Google mają wręcz tragiczne opinie i jest ich bardzo dużo. Nie mam z nimi żadnego doświadczenia ale kiedyś jak szukałem samochodu to czytałem to wszystko i jednak sobie podarowałem, kupiłem gdzie indziej
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-06-2018, 12:07 AM
Post: #3
RE: AAAuto Wrocław Opinie
No ale niby te wszystkie samochody mają gwarancję? To chyba jest bezpiecznie to kupować? Też się zastanawiam nad zakupem tam w przyszłości bo podobno mają dobre opcje kredytowe
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-06-2018, 12:46 AM
Post: #4
RE: AAAuto Wrocław Opinie
(06-06-2018 12:07 AM)Skiellex napisał(a):  No ale niby te wszystkie samochody mają gwarancję? To chyba jest bezpiecznie to kupować? Też się zastanawiam nad zakupem tam w przyszłości bo podobno mają dobre opcje kredytowe

Po pierwsze to co dają handlarze czy autokomisy na samochody i mówią, że to są gwarancje to tak naprawdę są ubezpieczenia gwarancyjne. Jak kupujesz auto z taką "gwarancją" to sobie najpierw poczytaj jaki ona ma zakres i sprawdź jaka firma to sprzedaje. Są dobre ubezpieczenia gwarancyjne które faktycznie wypłacają kasę jak coś się stanie np CAR DEFEND albo są takie gwarancje co są lipne i polega to na wciśnięciu tylko gwarancji klientowi. Siedzę trochę w branży to wiem. W AAAuto gwarantem jest jakaś firma z raju podatkowego to sobie sam odpowiedź na pytania co im zrobisz jak oleją cię gdy zgłosisz im usterkę auta

Poza tym większość dobrych sprzedawców dorzuca taką gwarancję w gratisie do auta a w aaaauto musisz jeszcze za to zapłacić i to czy chcesz czy nie chcesz. Ogólnie w branży wiadomo, że u nich cena za jaką samochód jest wystawiony jest dużo niższa niż się okazuje na miejscu bo doliczają ci właśnie jakieś opłaty, gwarancje i na miejscu okazuje się że auto kosztuje więcej niż w ogłoszeniu


Na gwarancji też patrz i pytaj do jakiej jest kwoty bo większość podstawowych gwarancji to są kwoty typu 8000zł na całość czyli wszystkie naprawy np przez 2 lata lub 4000zł za jednostkową naprawę. Jak kupujesz drogie auto to jest duża szansa, że przy poważnej usterce gwarancja będzie za niska. Patrz też czy możesz usterkę usunać w dowolnym warsztacie w tym najlepiej w ASO czy mają tylko listę swoich punktów - takie gwarancje sobie należy odpuścić
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-06-2018, 10:56 PM
Post: #5
RE: AAAuto Wrocław Opinie
AAAauto jest jakie jest można poczytać opinie o nich wszędzie w Internecie, są też opisane przygody osób które mają z nimi nawet sprawy w sądzie więc ja nie wiem czy jest sens powielać te tematy skoro wszystko jest już w sieci.

Branża samochodów używanych jest ogromna więc da się wyszukać teraz na spokojnie dobre auto i to w swojej okolicy. Jest wiele małych firm posiadających w swojej ofercie samochody z Polski, są to mocno wyselekcjonowane auta nawet z ubezpieczeniami gwarancyjnymi tymi sensownymi. Takich bym szukał - takie podmioty dbają o samochody i sam znam osoby które kupują właśnie w takich firmach. Co więcej nawet jak od razu tam nie masz takich aut jak potrzebujesz to zawsze mogą Ci zorganizować takie na zamówienie. Moim zdaniem nie ma sensu wbijać do firm gdzie klient się nie liczy tylko zależy na szybkiej sprzedaży jakiegokolwiek auta bo nawet dobrze ci nie doradzą a poza tym najlepiej korzystać z firm które sprzedają auta z polecenia
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-08-2018, 06:05 AM
Post: #6
RE: AAAuto Wrocław Opinie
(06-06-2018 10:56 PM)Frooozem napisał(a):  Jest wiele małych firm posiadających w swojej ofercie samochody z Polski, są to mocno wyselekcjonowane auta nawet z ubezpieczeniami gwarancyjnymi tymi sensownymi.

Pracowałem parę lat w tej branży i powiem jedno. Nie ma sensu kupować samochodów w takich dużych firmach. Oni muszą za coś wyżywić te wszystkie osoby. Zastanówcie się jak dużo są koszty utrzymania takiego placu, pracowników, ubezpieczeń pojazdów, ochrony placu itd. Za coś trzeba to finansować - więc albo kupno aut w słabym stanie i picowanie i sprzedaż jako niemal idealne, albo sprzedaż samochodów bardzo drogo, albo doliczanie różnych dziwnych opłat o których dowiadujemy się jak już jesteśmy napaleni na auto i sprawę przemyślimy dopiero w domu.

A jak problem z czymkolwiek do jeszcze ciekawiej bo firma jest duża jest pracownik, jest kierownik, jest dyrektor, jest super dyrektor w czechach więc odpowiedzialność możemy sobie przerzucać dowoli a najlepiej to dzwoń na infolinie oni są od męczenia za to im płacą. I tak to wygląda mniej więcej
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-11-2018, 02:00 AM
Post: #7
RE: AAAuto Wrocław Opinie
Pani Gosiu jeśli szuka Pani dobrego samochodu to proszę poszukać firm które szukają samochodów dla klientów na zamówienie. Najlepiej takich z polskich salonów, poleasingowych. Wówczas dostaje Pani wszystkie informacje o samochodzie poparte raportem rzeczoznawcy bo tylko tak sprzedaje się takie samochody. Jest to najbardziej bezpieczny sposób kupna samochodu a samochody poleasingowe są pewne bo są pod stałym nadzorem leasingowawcy, serwisowane tylko w salonie autoryzowanym i nie ma opcji aby były to samochody powypadkowe bo takie leasingowcy sprzedają właśnie jako uszkodzone, kupują je hadlarze i dalej sprzedają. W przypadku aut na zamówienie ma Pani ofertę bezpośrednio z aukcji poleasingowych. Sam kupowałem już tak 2 auta i naprawdę polecam. Firmy to sprzedające nie muszą nic kombinować bo przedstawiają ofertę, doliczają swoją prowizję i tyle. Wszekie komisy i auta sprowadzone zdecydowanie odradzam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-13-2018, 01:57 AM
Post: #8
RE: AAAuto Wrocław Opinie
(06-11-2018 02:00 AM)Flexim napisał(a):  Pani Gosiu jeśli szuka Pani dobrego samochodu to proszę poszukać firm które szukają samochodów dla klientów na zamówienie.

To podaj jakieś namiary na takie firmy. Ja auta szukam już ponad miesiąc i cały czas szopka.

Najpierw szukałem po prywatnych właścicielach bo myślę, że przecież to bezpieczniej niż od handlarza ale gdzie tam. Przez telefon idzie bajka a na miejscu okazuje się, że tego nie wiedział tamtego nie wiedział bo w sumie żona jeździ - masakra.

W komisach to już ogólnie wyzwanie na ludzi o twardych nerwach - totalna manipulacja i próba wciśnięcia czegokolwiek byleby tylko zarobić. Mam już dość kupowania samochodu Sad
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-15-2018, 06:05 AM
Post: #9
RE: AAAuto Wrocław Opinie
(06-13-2018 01:57 AM)Dom100200 napisał(a):  To podaj jakieś namiary na takie firmy. Ja auta szukam już ponad miesiąc i cały czas szopka.

Przesłałem Ci info na prv aby nie bylo, że reklamę robie Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-15-2018, 11:07 PM
Post: #10
RE: AAAuto Wrocław Opinie
Wybraliśmy się jednak na oglądanie auta i teraz muszę wam przekazać, że jednak opinie o aaa auto Wrocław w internecie nie są wyssane z palca. Warto to wszystko przeczytać aby się nie rozczarować. Sam zakup samochodu tam tylko dla odważnych, ponadto cena jaką przedstawiają w ogłoszeniu jest niższa niż ta którą trzeba zapłacić na miejscu!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości