Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skup aut we Wrocławiu
09-26-2017, 09:06 PM
Post: #1
Skup aut we Wrocławiu
Temat poruszany wielokrotnie zapewne ale interesuje mnie czy jest gdzieś jakaś lista gdzie są wymienione skupy aut z Wrocławia + opinie o tych firmach? Mam problem ze sprzedażą samochodu i chciałbym skorzystać
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post

Tags
09-28-2017, 01:17 AM
Post: #2
RE: Skup aut we Wrocławiu
Jakiś miesiąc temu sprzedawałem samochód i zrobiłem sobie taką listę skupów aut z Wrocławia. Może komuś się przyda

LECAR SKUP AUT WROCŁAW
ul. Trzebnicka 31 Wrocław
tel. 531 883 461
http://www.lecar-skupaut.pl

2. Skup aut24 Wrocław
brak adresu
tel. 536-44-22-44
http://skupaut24.wroclaw.pl

3. PK AUTO
brak adresu
730 660 730
http://pkauto.pl

4. Darauto
brak adresu
602 125 135
http://skup-auta-wroclaw.pl

5. AutoMar
ul. gen.Stefana Grota
Roweckiego 36a
666-466-145
http://www.automar.wroclaw.pl

6. Skup samochodów Wrocław
brak adresu
535-00-56-77
https://skup-samochodow.wroclaw.pl

7. Superautomarket
ul. Trzebnicka 46 Wrocław
tel. 795-76-76-76
http://superautomarket.pl

8. Skup71
brak adresu
730 660 730
http://www.skup71.pl

9. Uniwer Auto
Wrocław, ul. Opolska 114
792 15 15 15
http://uniwer-auto.pl

10. Market Auto
50-224 Wrocław pl. Strzelecki 31
608 10 12 15
http://market-auto.pl

11. SKUP AUT WROCŁAW
ul. Polanowicka 46
51-180 WROCŁAW
http://www.skupautwroclaw.pl

WRZUCAJCIE OPINIE JAK MIELIŚCIE KONTAKT Z TYMI SKUPAMI
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-15-2018, 08:00 AM
Post: #3
RE: Skup aut we Wrocławiu
Lista fajna ale przydały by się też opinie o tych skupach. Chyba nie każdy ma przyjemność w jeźdzeniu z miejsca na miejsce i prezentacji samochodu jeśli nie ma pewności, że zostanie zaproponowana rozsądna cena. Opinie i wrażenia osób które miały styczność byłyby bardzo pomocne
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-15-2018, 08:00 PM
Post: #4
RE: Skup aut we Wrocławiu
Nie sprzedawałem w żadnym z tych skupów ale najbardziej znany we Wrocławiu jest skup aut Lecar i Superautomarket. Kiedyś jak kupowałem nowe auto w salonie to nawet sprzedawca mówił, że jeśli sprzedawać auto szybko aby zgromadzić gotówkę na pierwszą wpłatę to tylko w tych 2 skupach bo one płacą najlepiej za kilkuletnie auta. Ostatecznie jednak auto kupił ode mnie kuzyn i nie sprawdziłem jak to wygląda w praktyce
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-17-2018, 02:01 AM
Post: #5
RE: Skup aut we Wrocławiu
Jakie są mniej więcej ceny w tych skupach samochodów. Czy płacą dużo mniej niż cena rynkowa?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-19-2018, 06:51 PM
Post: #6
RE: Skup aut we Wrocławiu
wpisz w google SKUP AUT WROCŁAW OPINIE, SKUP SAMOCHODÓW WROCŁAW OPINIE te firmy działają we Wrocławiu od lat więc znajdziesz na pewno sporo opinii na ten temat oczywiście trzeba czytać i dzielić przez 5 bo wiadomo, jak to jest z opiniai w internecie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-03-2018, 07:21 PM
Post: #7
RE: Skup aut we Wrocławiu
Wczoraj wykorzystałem wolny piątek na sprzedaż samochodu zbadałem te namiary i mogę wam napisać, żebyście nie tracili czasu i najbardziej warto jechać do Superautomarket. Najlepsza cena, najbardziej miła i sympatyczna obsługa.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-16-2018, 08:35 AM
Post: #8
RE: Skup aut we Wrocławiu
(11-03-2018 07:21 PM)Bixtero napisał(a):  żebyście nie tracili czasu i najbardziej warto jechać do Superautomarket. Najlepsza cena, najbardziej miła i sympatyczna obsługa.

Potwierdzam. Warto jednak dodać, że ten skup aut funkcjonuje już inaczej niż jeszcze kilka lat temu. Gdzieś w 2016 r. sprzedawałem im samochód i sprzedawałem im samochód teraz. Wówczas nie było znaczenia jaki to samochód, jaki rocznik czy stan. Teraz a czy auto z polskiego salonu, czy było serwisowane, czy miało wypadki - bo jak coś to nie wiadomo czy będziemy zainteresowani.

Na pewno jeśli samochód masz zadbany to go u nich sprzedaż w najlepszej cenie we Wrocławiu, w moim przypadku nawet w lepszej cenie niż proponował salon VW auto przyjęte w rozliczeniu. Natomiast jeśli masz auto z wadami, usterkami czy też sprowadzone bez potwierdzonej historii to zapewne będą marudzić i nie wiadomo czy wogóle sprzedaż tam samochód.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-16-2018, 08:37 AM
Post: #9
RE: Skup aut we Wrocławiu
Co za czasy, że nawet w skupie aut spokojnie nie można sprzedać padła. Przecież te skupy powstały właśnie po to aby sprzedawać im auta których nikt inny nie chce
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-26-2018, 10:05 PM
Post: #10
RE: Skup aut we Wrocławiu
We Wrocławiu są różne skupy aut z tego co sprawdziłem jak sprzedawałem samochód. Są skupy samochodów które specjalizują się w skupie aut starych, zniszczonych których nikt nie chce takich jest najwięcej, są też 2 skupy aut takich droższych, kilkuletnich które głównie specjalizują się w odkupie aut od lepszych i zupełnie nie interesują ich samochody starsze z defektami, są skupy aut luksusowych to wiadomo kupują np kilkuletnie bmw no i jest kategoria firm typu kupie każde auto Wrocław - to są poprostu przypadkowi handlarze którzy próbują kupić jakikolwiek samochód ( w granichach ich budżetu) tanio aby sprzedać drogo.

W zależności od tego jaki mamy samochód należy celować do konkretnego skupu aut. Jeśli mamy samochód kilkuletni, drogi i trafimy z tym do skupu samochodów który kupuje każde auto zaproponują nam niższą cenę niż skup aut który specjalizuje się w skupie tego typu samochodów. Jeszcze gorzej jak trafimy do takiego pseudohandlarza który chce wyrwać samochód w możliwie najniższej cenie - takich we Wrocławiu jest najwięcej - przeważnie nie mają oni ani siedziby, ani biura i z klientami spotykają się w przypadkowym miejscu z tym łączy się dalsze jeszcze zagrożenie o czym dalej

Tak więc jeśli wybieracie skup aut nie ma sensu dzwonić po wszystkich i pytać o cenę bo trzeba wybrać skup samochodów którego głównie interesują takie samochody jak nasz. Warto zobaczyć ich ofertę na otomoto - jeśli mają na placu mydło i powidło auta i za 3 tyś i za 78 tyś to jest niemal pewne, że dostaniemy u nich słabą cenę za nasze kilkuletnie audi. Natomiast jeśli na placu mają auta świeże to istnieje szansa, że otrzymamy dobrą cenę.

Unikamy najbardziej pseudo skupów aut - są to firmy które mają ładnie wszystko opisane na swoich stronach, mają piękne opinie na wizytówkach google ale nie mają biura ani siedziby. W razie jakiś problemów po sprzedaży będziemy szukali wiatru w polu, co do samej płatności to także należy przemyśleć czy to bezpieczne rozliczać się za samochód na stacji benzynowej czy wpuszczać takiego osobnika z niepewnej firmy do nas do domu. Są na rynku dobre firmy, które dbają o opinie ale jest też bardzo wiele firm które chcą zarobić możliwie dużo nie licząc się z klientem. Należy poszukać bo sama sprzedaż w takim dobrym skupie aut może obecnie okazać się korzystna - płacą oni w miarę rozsądnie i czasem warto sprzedać samochód trochę taniej niż walczyć z wieloma kupującymi zwłaszcza jak ktoś nie ma na to czasu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości